Weer ten zuiden van de Poolcirkel
Blijf op de hoogte en volg Loes en Ted
10 Juli 2017 | Noorwegen, Mo i Rana
Het was een rumoerige nacht. We stonden pal aan een stroomversnelling, en het water wist van geen ophouden. Daarnaast begon het midden in de nacht flink te regenen, en regendruppels op een metalen dak zijn goed hoorbaar.
De regen bleef tot de lunch doorgaan. Alleen toen wij de Poolcirkel weer passeerden, was het eventjes droog. Op de Poolcirkel is het trouwens een flinke toeristische kermis. Vrij veel mensen zijn bereid om een tientje (in euro's) neer te tellen voor een Poolreizigerscertificaat. Wij hebben het maar gelaten bij een fotootje van de kermis.
Het hoogtepunt van de dag was de reis over de Saltfjell. Alweer zo'n lege hoogvlakte met hier en daar besneeuwde toppen.
We zijn maar iets eerder gestopt dan gepland. Niet in Mosjøen, maar in Mo I Rana. We lopen namelijk iets voor op de planning, dus we kunnen een extra dag nemen om af te zakken naar Trondheim.
We zouden morgen een rustdag houden, maar, omdat we vrij vroeg zijn gestopt (om ongeveer 14:00 uur), en omdat er in de omgeving nogal wat staalindustrie is (onzichtbaar, maar goed hoorbaar), is de kans aanwezig, dat we morgen weer rustig verderrijden.
10 Juli 2017 - 18:28
Ria:
Hallo
Wel een mooie weg die jullie hebben gereden. Ook veel mooie grotten in de buurt.
Ga nu naar de musical op de Regenboog. Fijne reis morgen.
Ria