Elanden en een oud Noors stadje
Blijf op de hoogte en volg Loes en Ted
15 Juli 2017 | Noorwegen, Røros
Vanuit Malvik zijn we teruggereden richting vliegveld. Daar hebben we de '705' genomen, richting Selbu. Achter Selbu kwamen we op 'weer een hoogvlakte', maar wat deze zo bijzonder maakte: we kwamen er een kudde elanden tegen. Twee elanden, moeder en kind, waren iets nieuwsgieriger dan de rest, en kwamen ons eens bekijken.
Het doel van de dag was Røros. Een oud mijnwerkersstadje (kopermijn) dat, voor de verandering, nog nooit in brand heeft gestaan. Dan word je in Noorwegen vanzelf een beschermd stadsgezicht (of hoe ze dat hier dan ook noemen), en kom je vervolgens op de lijst van Unesco-werelderfgoederen te staan. Alleszins de moeite van de omweg waard.
Morgen gaan we verder met het geslinger door zuidelijk Noorwegen.
15 Juli 2017 - 19:12
Hallo
Wat een prachtige route van vandaag. Mooie foto's.
Ga je morgen richting Lillehammer ? (Zit nog steeds in mijn hoofd van de topografieles).
Groetjes Frans en Ria
15 Juli 2017 - 20:01
Loes En Ted De Keijzer:
Lillehammer is over een dag of tien aan de beurt. Morgen gaan we naar Bud, in de buurt van Molde. Vanuit Bud gaan we de Atlantershavsveien bekijken. -
15 Juli 2017 - 20:44
Ria:
Zo, dat is weer een hele afstand -
15 Juli 2017 - 20:55
Ria:
Gaan jullie de Atlantershavsveien rijden? Heb op YouTube een filmpje gezien. Prachtig.
15 Juli 2017 - 21:13
Ria:
Als je toevallig de 3 volgt en bij Ulsberg naar de E6 zou gaan, kom je langs het station van Ulsberg (is bekend). Maar dat zul je wel weten. -
16 Juli 2017 - 12:19
Paul En Jeannette:
Aan de foto's te zien een prima besluit om de omweg te nemen. Tof dat jullie elanden gezien hebben. Ook het mijnwerkersstadje is prachtig. De foto straalt nog echt de sfeer van vroeger uit.
We hebben de plaats opgezocht en gekeken naar de mijn van Røros. gaan jullie ook nog de mijn bezichtigen? -
16 Juli 2017 - 12:43
Loes En Ted De Keijzer:
@P&J: Voor een bezoek aan de mijn waren wij net te laat.