In het zuiden van de Bourgogne
Blijf op de hoogte en volg Loes en Ted
27 Augustus 2020 | Frankrijk, Cormatin
Vandaag was een reisdag. Na een rit van 303 km (over Belfort - Vesoul - Dole - Chalon-sur-Saône) zijn we aangekomen in Cormatin. Dat plaatsje ligt aan de voie verte tussen Chalons-sur-Saône en Macon. Een voie verte is een fietsroute die doorgaans is aangelegd op oude spoorwegtracé’s. Cormatin ligt ongeveer halverwege, dus we kunnen de route in twee richtingen verkennen.
Het is vandaag met 30°C een beetje aan de warme kant, maar met de airco ingeschakeld merk je daar tijdens het rijden niet zo veel van. Morgen krijgen we hier een beetje last van dezelfde depressie als jullie in Nederland (en België!). We zien wel. Een extra rustdag is niet zo’n ramp.
Tot slot: klaagden we gisteren over het gebrek aan desinfectie van de winkelwagentjes, vandaag zagen we het andere uiterste bij de receptie van de camping; ik gaf de mevrouw van de receptie mijn campeercarnet (een soort identiteitsbewijs); zij gaf mij dat terug in een doek nadat ze het carnet in die doek met een spray had gedesinfecteerd; ook werden de knoppen van de pinautomaat gedesinfecteerd voordat ik mijn pincode invoerde.
27 Augustus 2020 - 21:43
Nanny:
Is weer genieten zo te zien op de kaart! -
27 Augustus 2020 - 21:49
Paul En Jeannette:
Hallo reizigers,
Ik hoop dat het weer morgen meevalt. Er is in ieder geval voldoende ruimte op de camping.
Veel fietsplezier.
Groetjes