Angers en daarna Île-de-Ré
Blijf op de hoogte en volg Loes en Ted
29 September 2021 | Frankrijk, Sainte-Marie-de-Ré
Daar zitten we dan, onder een strak-blauwe hemel, lekker in het zonnetje op de camping van Sainte-Marie-de-Ré, na een rit van ongeveer 250 km over Parthenay en Niort.
Gisteren zijn we langs de Maine naar Angers gefietst. Die fietstocht was heel prettig (Angers heeft prima fietsvoorzieningen). De stad is vooral erg druk en, in het centrum, erg gezellig. Naast de kathedraal (12e-13e eeuw) en het kasteel (beide werden verbouwd) tref je er, verspreid over de stad, enkele middeleeuws stadspaleizen en een paar middeleeuwse vakwerkhuizen. Het merendeel van de originele bebouwing is echter vervangen door die typisch Franse statige gebouwen van het einde van de 19e eeuw. Angers is dus “best wel aardig” maar krijgt geen top-10-notering.
Als we een beetje geluk hebben met het weer, dan krijgen we we hier nog twee mooie dagen. Die gebruiken we, om over het eiland te fietsen.
29 September 2021 - 21:48
Ria:
Jullie boffen wel met het mooie weer. Hier vandaag alleen maar regen en flinke stortbuien . Veel plezier met het fietsen over het eiland. Gr. Ria