Naar de vuurtoren
Blijf op de hoogte en volg Loes en Ted
27 Mei 2024 | Nederland, Den Burg
Zaterdag en zondag waren regenrijke dagen. We hebben ons dus maar koest gehouden. Op zaterdag zijn we, tussen de buien door, naar Den Burg gegaan voor wat boodschappen. Op zondag zijn we even naar Oudeschild gefietst voor een lekkerbekje en een terrasje aan de haven.
Vandaag is het de hele dag droog. Er staat wél een stevige wind (met uitschieters naar windkracht 5).
We fietsen vandaag naar de vuurtoren op het noordelijkste puntje van Texel (39,5 km via de knooppunten 54, 59, 37, 36, 35, 34, 32, 31, 29, 28, 27, 22, 23, 61, 60, 57, 59 en 54).
Bij knooppunt 37 komen we op de Lancasterdijk, de dijk langs de Waddenzee. Het is er prachtig fietsen, met zicht op Vlieland. Binnendijks is Texel aan de oostkant vooral een typisch poldergebied, met hier en daar wat nattere gebiedjes waar het wemelt van de vogels.
Iets voorbij De Cocksdorp maakt de dijk plaats voor duinen. Op het puntje van het eiland staat de vuurtoren. Hier draaien we naar het zuiden. Direct hebben we de wind volop tegen. We rijden door een schitterend open duingebied, dus geen bomen zoals tijdens de rit van vrijdag.
Bij knooppunt 22 slaan we linksaf. We rijden door het poldergebied van Texel naar de camping.
Voor Marij: we hebben beide brouwerijen gezien, maar we “moesten nog rijden” en dus zijn we doorgefietst.
Voor Hannie en Joop: we waren al eens in Hindeloopen, tijdens onze Friesland-reis van 2020; deze keer hebben we Friesland alleen maar gebruikt om op de afsluitdijk te geraken.
27 Mei 2024 - 21:15
Nanny:
Mooie foto’s! Ik mis wel de vuurtoren. Wat is de temperatuur bij jullie nu? Gistermiddag in Deventer 24 graden…
Geniet ze!
27 Mei 2024 - 21:18
Ria:
Heerlijk zo'n "droge" fietstocht. Mooie luchten. Hier was het vandaag kiezen tussen "zwemmen" in de kelder [e-1f601] of in de regen in het zwembad. Toch maar voor het laatste gekozen. Fijne, hopelijk droge dag morgen.
27 Mei 2024 - 21:19
Paul Lejeune :
Wat een prachtige Nederlandse luchten op de foto’s, toevallig het jutters museum nog bezocht?