Leve de kruimeldief - Reisverslag uit Wijdenes, Nederland van Loes en Ted Keijzer - WaarBenJij.nu Leve de kruimeldief - Reisverslag uit Wijdenes, Nederland van Loes en Ted Keijzer - WaarBenJij.nu

Leve de kruimeldief

Blijf op de hoogte en volg Loes en Ted

03 Juni 2024 | Nederland, Wijdenes

We schuiven vandaag een klein stukje op, wel 18 km. We staan nu op een camping in Wijdenes, ergens tussen Hoorn en Enkhuizen.

Het vertrek vanochtend had overigens wel wat voeten in de aarde. Gisterenavond hadden we een massa muggen in de bus. Blijkbaar is de drassige grasbodem van de camping een goede broedplaats voor die beesten. We hebben tot middernacht jacht gemaakt op de muggen. Uiteindelijk meenden we muggenvrij te zijn. Een vergissing. Vanochtend zaten er zo’n twintig muggen tegen het gordijn, dat aan het hoofdeind van de bedden hangt. Dit deed ons denken aan ons verblijf in Vilhelmina, Zweden, 2022. Toen hadden we ook een muggen-invasie. De Zweedse mug was echter goed te vangen. De noordhollandse mug is veel gewiekster: waakzaam, snel, wendbaar.

We realiseren ons vanochtend, dat we een kruimeldief bij ons hebben (zo eentje met een stekker en een lang snoer). Kun je daarmee muggen vangen? Nou en of! Binnen 2 minuten zijn alle zichtbare muggen het haasje. En doeltreffend. De stofkamer van de kruimeldief zit vol met bloedsporen.

• 03 Juni 2024 - 22:08

Nanny:

En niet gestoken?

• 04 Juni 2024 - 07:46

Ria:

De kruimeldief kan toegevoegd worden aan "tips voor muggen vangen." Met "een kanon op een mug schieten" [e-1f609]

• 04 Juni 2024 - 12:27

Marij:

Als jullie in Hoorn zijn, is de verbouwde kerk met hotel een aanrader om te bekijken en een boottochtje door de haventjes van Hoorn geeft een heel andere blik op de huizen dan dat je er langs wandelt. Veel plezier daarginder!