Wat een regen
Blijf op de hoogte en volg Loes en Ted
10 Juni 2024 | Nederland, Wormer
Na een rit van 45 km belanden we op een boerencamping bij Wormer. We willen hier twee tochten maken: eentje naar de Zaanse Schans en eentje naar de Beemster (De Rijp en Middenbeemster). Het weer zit hier echter, net als in de rest van het land, nogal tegen. Het regent al de hele dag, en er staat een flinke wind (kracht 5). De vooruitzichten zijn niet erg aantrekkelijk. Daarom kiezen we er vanochtend voor, om niet rechtstreeks naar Wormer te rijden, maar met een omweg via de Beemster. Dan hebben we dat “alvast gehad”. We moeten concluderen, dat Middenbeemster een aardig plaatsje is, en dat De Rijp bijzonder fotogeniek is. Met regendruppels op de voorruit zijn er echter geen indrukwekkende foto’s te maken.
De bodem op de camping is heel erg drassig. Het is dan ook niet verbazingwekkend, dat de voorwielen beginnen te slippen als we wat achteruit willen rijden, omdat we met de schuifdeur precies boven een grote plas zijn gestopt.Een klein stukje gaat dat achteruitrijden nog wel goed (net genoeg om geen last meer te hebben van de plas), maar als er een klein bultje moet worden genomen, verliezen de voorwielen hun grip en graven ze zich in. De campingmevrouw maakt er niet zo’n punt van. Als jullie willen vertrekken, kom ik wel met de shovel langs. We zullen straks, als het is gestopt met regenen, eens kijken, waar de sleepkabel kan worden bevestigd. Ik hoop, dat er een trekoog aan de achterkant onder de wagen zit, want de fietsendrager is waarschijnlijk niet op dergelijke krachten berekend..
10 Juni 2024 - 19:49
Ria:
Niet leuk, maar gelukkig op te lossen; kan erover meepraten[e-1f649] . Veel succes en hopelijk morgen wat beter weer.