Aan de Spaarne - Reisverslag uit Haarlemmerliede, Nederland van Loes en Ted Keijzer - WaarBenJij.nu Aan de Spaarne - Reisverslag uit Haarlemmerliede, Nederland van Loes en Ted Keijzer - WaarBenJij.nu

Aan de Spaarne

Blijf op de hoogte en volg Loes en Ted

18 Juni 2024 | Nederland, Haarlemmerliede

We bezoeken vandaag het centrum van Haarlem. Een monumentale stad, maar ook een gezellige stad.

We rijden langs de meeste bezienswaardigheden uit de lijst van Tripadvisor:

• de Grote Markt, met de Sint Bavo (niet te verwarren met de Kathedrale Basiliek die ook naar Sint Bavo is genoemd), de Vleeshal (vroeger werd hier al het vlees verkocht, nu is het een dependance van het Frans Hals Museum), het stadhuis en het beeld van Laurens Janszoon Coster (voor Haarlem nog steeds dé uitvinder van de boekdrukkunst),
  • verschillende eeuwenoude hofjes, waarvan het Hofje van Bakenes, het Hofje van Staats en het Hofje van Noblet de meeste indruk maken,
  • de Amsterdamse Poort, het enige overblijfsel van de oude stadsmuur, die ooit 14 poorten had.

We fietsen kriskras door het centrum, via smalle straatjes langs oude grachten en langs de Spaarne. Het is er prima fietsen, want er is relatief weinig verkeer in het centrum. Dat verandert  aanmerkelijk als we het centrum achter ons laten en weer langs de N200 rijden: wat een drukte en wat een herrie.

• 18 Juni 2024 - 21:31

Nanny:

Droog daar ? Hier goot het..,

• 19 Juni 2024 - 07:40

Ria:

Mooie stad; eenmaal door de poort van een hofje heb je niet het idee dat je in het centrum van een drukke stad bent. Hopelijk weer een droge dag vandaag.

• 19 Juni 2024 - 10:07

Marij:

Mooie stad en weer iets heel anders dan het duin- en polderlandschap

• 19 Juni 2024 - 16:51

Paul:

Een hele mooie stad met veel cultureel erfgoed, o.a. Mart Smeets.