Op de boerderij
Blijf op de hoogte en volg Loes en Ted
25 Juni 2024 | Nederland, Haastrecht
Vandaag is een rustdag. We kijken de hele dag met plezier naar het werk op de boerderij. Het bedrijf heeft ruim 70 ha grasland. Dat is, t.g.v. de drassige grond, al een tijd niet meer begraasd en ook niet meer gemaaid. Het is nu droog genoeg om de koeien los te laten, maar die willen het (te) lange gras niet eten, omdat het niet mals genoeg is. Daarom is men gisteren in alle vroegte begonnen met maaien, losmaken (pas gemaaid gras klontert namelijk), in lange rijen harken, zodat het gras kan worden opgeraapt. De persmachine laat het gras als geplastificeerde rollen op het land achter. Over een week is het gras weer voldoende gegroeid om de koeien vrij te laten.
Tegen het einde van de middag gaan we nog even naar Haastrecht, een stadje met een klein historisch centrum. We doen wat boodschappen bij de plaatselijke Coop. Als we daar weer naar buiten komen, biedt Melissa, een jonge vrouw uit Haastrecht, alle passanten een waterijsje aan. Met dit weer is zo’n verfrissing heel erg welkom.
25 Juni 2024 - 20:30
Ria:
Rustgevend zo'n dagje de boer op.De regen van de afgelopen tijd heeft de koeien wel te grazen genomen.
26 Juni 2024 - 09:29
Paul:
Lijkt mij heel intensief werk op zo’n boerderij, leuk om een keer van dichtbij te aanschouwen.