Rondje Voorne
Blijf op de hoogte en volg Loes en Ted
29 Juni 2024 | Nederland, Hellevoetsluis
Het is vandaag prima fietsweer: 23°C, windkracht 2. We rijden een rondje over Voorne (42 km via de knooppunten 19, 47, 33, 32, 31, 25, 26, 53, 52, 51, 01, 03, 13, 14, 15, 20, 21 en 22).
Via de polder steken we het eiland over, van het Haringvliet naar het Brielse Meer. Daar ligt het hoogtepunt van de tocht: Brielle (dit is de officiële naam, al wordt het ook wel Den Briel genoemd). De kern van het stadje is nog voor een groot gedeelte authentiek. Dat geldt met name voor de Voorstraat en het Maarland.
We fietsen verder langs het Brielse Meer, althans, dat zegt de landkaart. Het zicht is beperkt, met links een dijk en rechts, aan de waterkant, een bosstrook. In de buurt van Oostvoorne rijden we een flink stuk tussen de particuliere stacaravans, chalets en bungalows, een gezellig rommeltje, dus weer eens wat anders dan die grote bungalowparken.
Verder richting Rockanje rijden we een stukje langs het Oostvoornse Meer, met de Maasvlakte aan de overzijde. Bij knooppunt 01 gaan we landinwaarts, en rijden we richting Rockanje, voor de verandering weer eens door de bossen van het Voornes Duin. Er is een paar zijwegen naar het strand, maar die zijn uitsluitend voor voetgangers. We zien vandaag dus veel bomen, maar geen strand.
Het laatste stuk, van Rockanje naar Hellevoetsluis, gaat door de polder.
29 Juni 2024 - 19:20
Paul:
Ah ja Den Briel watergeuzen Spanjaarden tachtigjarige oorlog en Alva die zijn bril ook nog verloor.