Een merkwaardige etappe
Blijf op de hoogte en volg Loes en Ted
30 Juni 2024 | Nederland, Ouddorp
Vandaag rijden we naar het laatste Zuidhollandse eiland: Goeree-Overflakkee. De afstand naar de beoogde camping is 21 km. Toch staat er voor vandaag 50 km op de teller.
We rijden eerst naar de AH in Hellevoetsluis-Noord (sorry Floor, we wisten niet dat jij de AH-plaatjes spaart). Daarna rijden we naar de Haringvlietdam. Daar zoeken we een picknick-plekje aan het water, dat we vinden aan het einde van een lange doodlopende weg. We picknicken onderweg niet alleen omdat we dat leuk vinden, maar ook, omdat we enige tijd moeten vullen. We moeten nl. om uiterlijk 11:00 vertrekken van de camping in Hellevoetsluis en mogen bij de nieuwe camping pas na 14:00 binnen. De picknick is uitstekend. We zien overigens op de naastliggende Dammenweg (over de Haringvlietsluizen) een stevige file, met de nodige campers en caravans. We veronderstellen dat menigeen in die file naar Concert at Sea is geweest.
Om 14:10 rijden we de beoogde camping op. De receptie is gesloten, ook al zegt een mededeling, dat deze op zondag van 14:00 tot 15:00 geopend is. We bellen het 06-nummer van de camping. We krijgen verbinding met het antwoordapparaat en doen ons verhaal. Om 15:00 bellen we nog eens, maar weer belanden we bij het antwoordapparaat. Van kampeerders, die bezig zijn met het afbreken van hun tent, horen we dat de eigenaren van de camping zijn vertrokken voor een fietstochtje. Blijkbaar wordt er niet op onze komst gerekend. Merkwaardig, want we hebben, tegen onze gewoonte in, gereserveerd én betaald. We bellen nog één keer met het antwoordapparaat met de mededeling dat we niet nog langer willen wachten en daarom op zoek gaan naar een andere camping. Wees zo vriendelijk om het geld terug te storten. We zijn benieuwd naar hun reactie.
We rijden een paar kilometer verder, naar een prachtige camperplaats dicht bij de Brouwersdam. Hier slijten we de laatste drie dagen van onze reis.
30 Juni 2024 - 21:49
Toine En Nanny:
Nog even samen nagenieten!
Lieve groetjes van ons!