Niet echt zomers
Blijf op de hoogte en volg Loes en Ted
08 Juli 2025 | Denemarken, Århus
Gisterenavond, na het plaatsen van het verslag, sloeg het weer behoorlijk om. Vandaag is tot in de middag behoorlijk triest: 14 graden, stevige regenbuien, flinke wind.
Door het vervelende weer valt er onderweg niet veel te beleven. Dat is vooral jammer, als we in Ebeltoft aankomen, want dat is een stadje dat een serieuze bedreiging zou kunnen zijn voor Mariager, tot nu toe het meest pittoreske plaatsje van de reis. We kunnen dat echter niet nagaan, want de regen komt hier met bakken naar beneden, en een parkeerplaats voor de bus is niet te vinden.
In de loop van de middag, we zijn dan al bijna in Aarhus, breekt de zon door en gaat de wind liggen. Er is nog één bezienswaardigheid te bekijken: Porskær Stenhus, een dolmen (hunebed) van ongeveer 3000 voor Christus.
In Aarhus rijden we eerst naar de camperplaats bij de haven. Die is een stuk goedkoper dan de camping iets ten zuiden van de stad. De camperplaats bevalt ons echter niet, je staat er op een grindveld tussen de gestalde boten. We rijden daarom toch maar verder naar de camping.
08 Juli 2025 - 22:06
Ria:
Dat het niet echt zomers is, kan Nienke over meepraten. Zij ging zondag op zomervakantie, maar zat vandaag in Oostenrijk in de sneeuw.[e-1f60e]
08 Juli 2025 - 23:04
Nanny:
Na regen komt zonneschijn!! Dat wensen we jullie echt toe!