Een snufje Kopenhagen
Blijf op de hoogte en volg Loes en Ted
24 Juli 2025 | Denemarken, Kopenhagen
Gisterenavond wilden we voor de zekerheid een plaats boeken op de grote camping van Kopenhagen. We wilden er twee dagen blijven, aankomst op donderdag en de stad in op vrijdag. Er was echter nog maar één plaats vrij voor één nacht. Die hebben we toen maar geboekt.
We vertrekken vroeg uit Fredensborg, en rijden langs de Øresund-kust naar Kopenhagen. Het is lastig in foto’s te vangen, maar de tocht langs het water is prachtig. We zien de Øresundbrug verschijnen en zien aan de overkant van het water zelfs de Turning Tower, dat markante getordeerde gebouw in Malmö.
We zijn rond lunchtijd op de camping van Kopenhagen. Na de lunch halen we de fietsen van de drager. We rijden naar Kopenhagen over de Roskildevej, een rechte weg van zo’n 8 km die ons naar het hart van de stad brengt (bij het Tivoli en het Centraal Station).
We waren al vaker in Kopenhagen (2010 en 2017). We kennen de stad dus al wel. We rijden een rondje langs de bekende plekken: Christiansborg (voormalig koninklijk paleis, nu zetel van het Parlement), Nyhavn (het kleurrijke uitgaanscentrum van Kopenhagen), Amaliënborg (huidig koninklijk paleis, afgewisseld met Fredensborg - zie dag 36 - en Marcelisborg bij Aarhus - zie dag 25), de kleine zeemeermin (het is hier elke keer weer drukker; het lukt niet meer om een toeristenvrije foto te maken van Ariël) en het kasteel (men noemt het hier het Kastellet, maar het lijkt helemaal niet op een kasteel; het is veel eerder een vesting, een bastion of een bolwerk). Onderweg zien we nog een sculptuur die we niet eerder zagen (ook al was die er in 2017 al wel): ZinkGlobal van Kim Michael, een op de Denker gelijkend werk, opgebouwd uit oude machine-onderdelen.
Al met al is het helemaal niet erg, dat we op deze camping maar voor één nacht konden boeken. Een middag om Kopenhagen nog eens te bezoeken, is meer dan voldoende voor ons. Daar komt nog eens bij, dat de camping in Kopenhagen lang niet zo aangenaam is als die in Fredensborg. Het is dus geen straf, om morgen weer verder te rijden.
25 Juli 2025 - 10:18
Paul:
Toch altijd leuk om op een bekende plaats terug te komen , de kleine zeemeermin. Fijne reis verder.