Vier eilanden verder
Blijf op de hoogte en volg Loes en Ted
28 Juli 2025 | Denemarken, Maribo
We verlaten vandaag Møn. We rijden achtereenvolgens over de eilanden Bogø, Farø, Falster en Lolland. We staan nu op een camping in Maribo, min of meer in het hart van Lolland.
We verlaten Møn via de zuidelijke route, dus niet via de Dronning Alexandrines Bro, maar via de Bogø-dam. Bogø is een van de vele kleine Deense eilanden. Je kunt er met een veerboot oversteken naar Stubbekøbing op Falster, maar wij kiezen voor de veel goedkopere oplossing: we rijden door naar het heel erg kleine eilandje Farø, daar nemen we de E47 richting Falster, bij de eerstvolgende afslag rijden we oostwaarts naar Stubbekøbing. Bij de jachthaven van dat stadje hebben we een prettige koffiepauze.
We rijden verder, soms langs de kust, maar meestal door het binnenland, via Hesnæs en Karleby, door een opvallend dicht bos, over de gebruikelijke smalle weggetjes, naar Nykøbing F (die F, van Falster, is er om het onderscheid te kunnen maken met de andere Nykøbings in Denemarken, op Mors en op Sjælland). Hier doen we wat boodschappen.
Bij Nykøbing F steken, we met een brug, over naar Lolland. We zetten koers naar Nysted. Dat is, qua bezienswaardigheid, het hoogtepunt van vandaag. Het is het kleinste stadje van Denemarken, met een schilderachtig centrum en een (onbereikbare) waterburcht, het Aalholm Slot. Om er toch iets van te zien, rijden we naar het Nysted strand, vanwaar we een mooi uitzicht hebben op het stadje én het slot. We hebben er een aangename picknick.
Het is dan nog maar een klein uurtje rijden naar Maribo, waar we een prettig plekje vinden op de camping.
29 Juli 2025 - 10:06
Paul:
Volgens mij kennen jullie zowat alle plekjes in Denemarken die je maar kunt bedenken.
29 Juli 2025 - 11:17
Ria:
Farø,is wel heel klein met vier inwoners. (als ik Wiki moet geloven). Dat waren heel wat plaatsen om iets over te lezen deze keer. Wij zijn in 1985 helaas op weg naar Lolland met een doornatte tent richting huis gegaan.