Nog een oude bekende
Blijf op de hoogte en volg Loes en Ted
05 Augustus 2025 | Nederland, Rijssen
De dag begint met een praatje met de beheerder van de camperplaats in Westerstede. Waarom is het er zo rustig (maar 12 van de 45 plaatsen zijn bezet)? Haar antwoord: omdat het nu schoolvakantie is. Gezinnen met kinderen komen hier niet, omdat er geen zwembad is en geen speeltuin. Senioren en gezinnen zonder kinderen gaan vaak liever in het voor- en naseizoen. Dan is het hier veel drukker.
Haar (veronder)stelling past heel goed bij onze waarnemingen op de camperplaatsen in Stade en Tønder. Op onze heenreis (nog in het voorseizoen) was het er veel drukker dan op onze terugreis (in het hoogseizoen). Hij past ook bij de situatie op ons adres voor komende nacht. We staan op de camperplaats in Rijssen. Daar is het uitzonderlijk rustig (zie de foto). Ook deze cp is een oude bekende. We waren hier al twee keer: 18 en 19 september 1920 en 12 t/m 16 juni 2021. Beide keren was het véél drukker, maar toen waren we er buiten het hoofdseizoen.
Voor de volledigheid: we rijden vandaag op ons gemak binnendoor, regelmatig met een langzame vrachtauto voor ons: Westerstede - Ocholt - Harkebrügge - Kampe - B401 tot Surwold - linksaf naar Sögel - Haselünne - B213 tot Bawinkel - rechtsaf naar Geeste - Wietmarschen - Nordhorn - Neuenhaus- Ootmarsum - Almelo - Wierden - Rijssen, een rit van 193 km, dus een relatief korte etappe.
Volgens de traditie (als we in Rijssen zijn) beëindigen we de dag met een etentje in ‘t Witte Hoes, een gelegenheid waar Loes warme herinneringen aan heeft uit de tijd dat ze er als jong meisje in het weekend vaak naar de speeltuin ging.
06 Augustus 2025 - 07:18
Ria:
Ik had gisteren al zo'n vermoeden dat dit de volgende oude bekende zou worden. Mocht je oude bekenden tegenkomen, doe ze de groeten van mij[e-1f917]